Home > Anodiseren in Eindhoven

Bij Riano bent u aan het juiste adres voor anodiseren in Eindhoven!

Anodiseren in Eindhoven was nog nooit zo makkelijk met de dienstverlening van Riano. De jarenlange ervaring van onze specialisten zorgen ervoor dat wij u een unieke dienstverlening kunnen bieden op het gebied van anodiseren in Eindhoven. Niet alleen anodiseren is een specialiteit van Riano, ook aluminiumveredeling is een specialiteit. Moderne technieken in combinatie met een jarenlange ervaring staan daar aan de basis van. Wij vertellen u graag meer over wat anodiseren precies is en hoe het proces in zijn werk gaat. Daarnaast komen ook de eigenschappen, mogelijkheden en toepassingen uitvoerig aan bod. Tot slot vertellen wij u graag meer over wat onze dienstverlening uniek maakt. Zo kunt u met alle informatie op zak tot een gedegen keuze komen.

Wat houdt anodiseren precies in?

Het begrip anodiseren is een vrij onbekend begrip bij de meeste mensen. Om die reden willen wij graag dieper ingaan op de vraag over wat anodiseren nou precies in houdt. Anodiseren is namelijk een elektrolytisch oxydatieproces waarbij de oppervlaktelaag van het metaal wordt omgezet in een deklaag met decoratieve, functionele en beschermende eigenschappen. Een ander woord voor anodiseren is eloxeren. De beschermende oxidelaag geeft het product betere bescherming tegen corrosie en andere elementaire slijtage. Een langere levensduur is dan ook gegarandeerd wanneer het product voorzien is van een oxidelaag. Niet alleen kunnen wij producten van aluminium anodiseren in Eindhoven, ook koper, roestvrij staal of messing behoren tot de mogelijkheden.

Hoe gaat het proces van anodiseren in zijn werk?

Omdat wij specialist zijn op het gebied van anodiseren in Eindhoven kunnen wij u haarfijn uitleggen hoe het proces precies in zijn werk gaat. Aluminiumveredeling en anodiseren van aluminium behoren tot onze core business, maar ook koper, messing en roestvrij staal kunnen wij behandelen. Het proces van anodiseren kan nauwkeurig uitgevoerd worden dankzij onze jarenlange ervaring en het gebruik van moderne technieken. Door deze elementen kunnen wij ons specialist in anodiseren in Eindhoven noemen. Anodiseren is een elektrochemische bewerking. Hierbij wordt aluminium behandeld met behulp van een elektrische stroom. Het chemische bad waarin het materiaal wordt bewerkt wordt meestal opgebouwd uit verdund zwavelzuur. Daarna wordt het voorwerp verbonden met de pluspool, ofwel anode, van de gelijkstroom. Hier is de naam anodiseren dan ook uit ontstaan.

Welke mogelijkheden, eigenschappen en toepassingen zijn er bij het proces anodiseren?

Er zijn verschillende mogelijkheden, eigenschappen en toepassingen mogelijk bij het proces anodiseren. Aangezien wij specialist in anodiseren zijn kunnen wij u hier meer over vertellen. Wij bieden ook de mogelijkheid om een product af te werken met een ‘open’ anodiseerlaag. Dit betekent dat we in de laatste fase van het anodiseren het ‘sealen’ niet uitvoeren, waardoor de anodiseerlaag open blijft. Natuurlijk kunnen wij producten voor u anodiseren, maar daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om een product maatvast te laten anodiseren. Hierdoor blijft de maatvoering van uw product identiek aan de oorspronkelijke maatvoering. Schakel ons in als specialist in anodiseren in Eindhoven en profiteer van de vele voordelen!

De unieke service van Riano als specialist in anodiseren

Riano Eindhoven profileert zich als een ware specialist in aluminiumveredeling en anodiseren in Eindhoven. Dankzij onze moderne technieken en de jarenlange ervaring kunnen wij een zeer hoge kwaliteit dienstverlening aanbieden. Door de jaren heen hebben wij onze werkprocessen dusdanig versneld dat wij een korte doorlooptijd kunnen garanderen. Combineer dat met onze persoonlijke aanpak en er ontstaat een dienstverlening die uniek is. Wij brengen namelijk eerst uitvoerig al uw wensen in kaart alvorens wij te werk gaan. Daarnaast beschikken wij over een geavanceerd machinepark welke voldoet aan de meest recente normen. Hierdoor kunnen wij een buitengewoon hoge kwaliteit dienstverlening garanderen. Schakel ons vandaag nog in en maak gebruik van onze unieke service!