Home > RVS look

RVS look

Aluminium kan ook zo bewerkt worden dat het een roestvrijstaal (RVS) look krijgt. Dan is het nodig om het uiterlijk van de aluminium producten voor te behandelen. Dit komt veelal neer op het slijpen, borstelen en/of polijsten in combinatie met de juiste anodiseer-laag.

Wat houdt RVS look in?

Veel mensen houden van de uitstraling die roestvrij staal, ofwel RVS, te bieden heeft. Maar wat houdt een RVS uitstraling precies in en hoe verhoudt zich dat tot de producten? RVS look is een uitstraling die lijkt op roestvrij staal. Waarom zou u hier voor moeten kiezen? Ten eerste is aluminium met RVS uitstraling vele malen lichter dan echt RVS. Ook zijn vingerafdrukken niet zichtbaar als het materiaal geanodiseerd is. Materiaal met een RVS uitstraling is vergelijkbaar met aluminium. Het product is dus altijd voorzien van een beschermfolie en kan worden gelaserd of gebogen. Het is wel iets minder helder dan aluminium, maar het blijft mogelijk om het product te bewerken.

Wat zijn de mogelijkheden en eigenschappen van een RVS look?

Er zijn verschillende mogelijkheden en eigenschappen bij een RVS uitstraling. Ook zijn er diverse toepassingen waar een RVS uitstraling van waarde kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan een keuken, maar ook bij architectonische toepassingen. Gevelbekleding maar ook bij liften bijvoorbeeld. Een RVS uitstraling kan ook als wandbekleding dienen, perfect als er wordt gekozen voor een andere kleur.