Home > Kennisbank > Aluminiumveredeling in Eindhoven

Aluminiumveredeling in Eindhoven bij Riano

Anodiseren en aluminiumveredeling in Eindhoven is de kern van onze dienstverlening. De specialisten die bij ons in dienst zijn beschikken over een jarenlange ervaring. Hierdoor kunnen wij ook een unieke service bieden. Naast specialist in aluminiumveredeling zijn wij ook bedreven in anodiseren. Aluminium, roestvrij staal, koper en messing kunnen allen door ons bewerkt worden. Ons geavanceerde machinepark in combinatie met het gebruik van moderne technieken staan hier aan de basis van. Wij vertellen u graag meer over hoe dit proces in zijn werk gaat. Daarnaast lichten wij graag de vele mogelijkheden, toepassingen en eigenschappen toe. In de laatste alinea gaan wij in op de unieke service van Riano. Hierdoor heeft u alle informatie om de juiste keuze te kunnen maken.

Wat betekent aluminiumveredeling in Eindhoven?

Het veredelen van aluminium is een proces waarbij het materiaal versterkt wordt. De toevoeging van de juiste legeringselementen zorgt ervoor dat het materiaal harder en sterker wordt. Het is zo dat het ene legeringselement beter oplost dan een andere. De materiaalkeuze is cruciaal in de zin van hoezeer het product versterkt wordt. Koper biedt een betere bescherming dan messing, ter illustratie. Door de toepassing van aluminiumveredeling in Eindhoven wordt het product dus weerbaarder en beter bestand tegen slijtage en corrosie. Ook zal hiermee dus de levensduur van het desbetreffende product aanzienlijk verlengd wordt. Naast aluminium kunnen wij ook messing, koper of roestvrij staal bewerken.

Hoe gaat het proces van aluminiumveredeling in Eindhoven in zijn werk?

Het proces van aluminiumveredeling gaat als volgt in zijn werkt. Anodiseren is een elektrochemische bewerking waarbij aluminium wordt behandeld met behulp van een elektrische stroom. Vervolgens wordt het voorwerp verbonden met de pluspool, ofwel anode, van de gelijkstroom. Hier komt de naam anodiseren dan ook vandaan. Naast aluminiumveredeling valt ook anodiseren onder onze core business. Koper, messing, roestvrij staal en aluminium kunnen allen door ons behandeld worden. Door onze jarenlange ervaring in combinatie met het gebruik van moderne technieken kunnen wij kwaliteit leveren. Deze elementen maken dat wij ons specialist in anodiseren en aluminiumveredeling in Eindhoven kunnen noemen.

Welke toepassingen en mogelijkheden zijn er bij aluminiumveredeling in Eindhoven?

Meerdere eigenschappen, mogelijkheden en toepassingen komen aan bod bij het veredelen van aluminium. Aluminiumveredeling kan in meerdere branches worden toegepast. Enkele voorbeelden zijn de machinebouw, scheepsbouw, design industrie, architectuur, automotive, electronica en de interieur sector. In deze sectoren komt het veredelen van aluminium veelvuldig voor. Bij ons is er ook de mogelijkheden om een product af te werken met een zogenaamde ‘open’ anodiseerlaag. Hierbij wordt in de laatste fase het ‘sealen’ achterwege gelaten. Hierdoor blijft de anodiseerlaag open. Natuurlijk is het ook mogelijk om regulier te anodiseren of maatvast anodiseren. Bij maatvast anodiseren blijven de oorspronkelijke maten van het product gewaarborgd.

De unieke dienstverlening van Riano als specialist in aluminiumveredeling in Eindhoven

De unieke dienstverlening van Riano biedt diverse voordelen. Wij zijn specialist in het veredelen van aluminium en anodiseren. Hierop baseren wij onze dienstverlening met vier pijlers. Eén van die pijlers is de vakkennis van onze experts welke vaak wordt ingezet om de dienstverlening nog verder te verbeteren. Een tweede pijler is de persoonlijke aanpak die wij hanteren. Door deze aanpak zorgen wij ervoor dat al uw wensen uitvoerig in kaart worden gebracht alvorens wij te werk gaan. De derde pijler bestaat uit de korte doorlooptijden. Dankzij ons geavanceerde machinepark kunnen wij kortere doorlooptijden garanderen. De laatste pijler is de kwaliteit. Dit is misschien wel de belangrijkste pijler. Kwaliteit wordt bereikt door het gebruik van moderne technieken in combinatie met de jarenlange ervaring van ons met aluminiumveredeling en anodiseren.