Home > Kennisbank > Anodiseren in aluminium

Anodiseren in aluminium bij Riano in Eindhoven!

Met Riano Eindhoven heeft u een betrouwbare partner voor anodiseren in aluminium. Dankzij de jarenlange ervaring van onze experts kunnen wij een unieke dienstverlening garanderen op het gebied van anodiseren. Naast anodiseren zijn wij ook specialist in aluminiumveredeling. Deze twee specialiteiten kunnen wij u dus aanbieden voor een eerlijke prijs. Jarenlange ervaring en moderne technieken in een geavanceerd machinepark staan daar aan de basis van. Wij leggen u graag goed uit wat anodiseren precies in houdt en hoe het proces eruit ziet. Ook vertellen wij u graag meer over de mogelijkheden, eigenschappen en toepassingen van anodiseren in aluminium. Tot slot komt u te weten wat de dienstverlening van Riano uniek maakt.

Wat betekent anodiseren?

Anodiseren is een begrip dat nog vrij onbekend is voor de meeste mensen. Daarom leggen wij graag goed uit wat anodiseren in aluminium precies is. Anodiseren is een elektrolytisch oxydatieproces waarbij de oppervlaktelaag van het metaal wordt omgezet in een deklaag met decoratieve, functionele en beschermende eigenschappen. Anodiseren staat ook wel bekend als eloxeren. Deze beschermende deklaag biedt het product bescherming tegen elementaire slijtage en corrosie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat producten die het anodiseerproces hebben doorstaan doorgaans een langere levensduur genieten. Naast aluminium kunnen wij ook producten van messing, koper en roestvrij staal behandelen.

Hoe gaat het proces van anodiseren in zijn werk?

Juist omdat wij verstand hebben van het complete proces van anodiseren kunnen wij u goed uitleggen hoe het proces exact in zijn werk gaat. Naast anodiseren behoort ook aluminiumveredeling tot onze core business. Koper, roestvrij staal en messing kunnen ook door ons behandeld worden. Het proces van anodiseren kan nauwkeurig door ons uitgevoerd worden dankzij onze jarenlange ervaring in combinatie met het gebruik van moderne technieken. Door deze zaken kunnen wij ons specialist in anodiseren in aluminium noemen. Anodiseren is een elektrochemische bewerking waarbij aluminium wordt behandeld met behulp van een elektrische stroom. Het chemische bad waarin het materiaal wordt bewerkt wordt meestal opgebouwd uit verdund zwavelzuur. Vervolgens wordt het voorwerp verbonden met de pluspool, ofwel anode, van de gelijkstroom. Hier komt de naam anodiseren dan ook vandaan.

Welke toepassingen, eigenschappen en mogelijkheden zijn er bij anodiseren in aluminium?

Bij het proces anodiseren in aluminium zijn er meerdere toepassingen, eigenschappen en mogelijkheden van belang. Als expert in anodiseren kunnen wij u hier meer over vertellen. Er bestaat bij ons ook de mogelijkheid om een product af te werken met een zogenaamde ‘open’ anodiseerlaag. Dit houdt concreet in dat wij in de laatste fase van het proces het ‘sealen’ niet uitvoeren, waardoor de anodiseerlaag open blijft. Naast regulier anodiseren heeft u bij ons ook de optie om het product maatvast te anodiseren. Dit houdt in dat het product exact dezelfde maatvoering als voor de behandeling zal hebben. Schakel ons daarom vandaag nog in als specialist in anodiseren en profiteer direct van de vele voordelen!

De unieke dienstverlening van Riano als specialist in anodiseren in aluminium

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Op dit speerpunt is onze unieke dienstverlening ingericht. Riano Eindhoven kan u als specialist in anodiseren en aluminiumveredeling van dienst zijn. Door het gebruik van moderne technieken in combinatie met jarenlange ervaring van onze specialisten maken kwaliteit een integraal onderdeel van onze dienstverlening. Door ons geavanceerde machinepark kunnen wij ook een korte doorlooptijd garanderen. Dat is wel zo prettig! Daarnaast hanteren wij ook een persoonlijke aanpak waarbij uw wensen centraal staan. Wij brengen eerst uitvoerig uw wensen in kaart voordat wij van start gaan. Als laatste speerpunt hebben wij specialisten in dienst met vakkennis. Deze vakkennis wordt continu ingezet om de dienstverlening nog verder te verbeteren. Profiteer dus van de unieke dienstverlening van Riano en laat u compleet ontzorgen!