Home > Kennisbank > Chemisch hoogglanzen

Chemisch hoogglanzen

Zoekt u een specialist op het gebied van chemisch hoogglanzen?

Op zoek naar een specialist op het gebied van chemisch hoogglanzen? Bij Riano Eindhoven bent u aan het juiste adres. Wij zijn een ware specialist op het gebied van hoogglanzen. Daardoor kunnen wij u goed van dienst zijn en topkwaliteit leveren. Jarenlange ervaring en het gebruik van moderne technieken staan daar aan de basis van. Wij vertellen u graag meer over wat chemisch hoogglanzen precies inhoudt. Ook het gehele proces in chemisch hoogglanzen zal besproken worden. Daarnaast komen ook de eigenschappen, mogelijkheden en toepassingen aan bod. Afsluitend zal de service van Riano Eindhoven toegelicht worden en waarom u voor ons zou moeten kiezen. Zo heeft u alle informatie paraat om tot de juiste keuze te komen.

Wat houdt chemisch hoogglanzen in?

Anodiseerlagen en hard anodiseerlagen kunnen beiden voorzien worden van een chemische hoogglans behandeling. Riano Eindhoven is één van de weinige bedrijven die deze dienstverlening aanbiedt. Chemisch hoogglanzen is een proces waarbij aluminium onderdelen een zeer hoge reflectiegraad krijgen in combinate met lage wrijvingscoëfficiënten. Hierdoor kan hoogglanzen ingezet worden voor functionele onderdelen, zichtdelen en reflectoren. Vaak wordt dit proces gecombineerd met mechanische voorbehandelingen, zoals slijpen, stralen of polijsten. Dit zorgt voor een subliem resultaat. Wij zijn uw partner op het gebied van hoogglazen, zowel chemisch als mechanisch.

Hoe werkt het proces van chemisch hoogglanzen?

Om een product te kunnen anodiseren op technisch vlak, is het belangrijk om chemisch voorbehandelen toe te passen. In dit proces gaan wij als Riano Eindhoven zeer grondig en secuur te werk. De eerste stap in het proces van chemisch voorbehandelen is het behandelen van het oppervlak. Hierdoor wordt alle verontreiniging, zoals olie en vet van het oppervlak ontdaan. Hierna kan er gebeitst worden. Door het beitsen zullen lichte beschadigingen alsook oude of verkeerd aangebrachte anodiseerlagen volledig verwijderd worden. Vervolgens heeft u als klant de keuze uit een mat of glanzend uiterlijk voor uw product. Natuurlijk houden wij gedurende dit hele proces rekening met uw persoonlijke wensen.

Welke eigenschappen en toepassingen zijn er bij hoogglanzen?

Bij het hoogglanzen zijn er meerdere eigenschappen en toepassingen te bedenken die allen een belangrijke rol spelen. Riano Eindhoven is niet alleen een specialist op het gebied van aluminium veredeling, maar ook op het gebied van hoogglanzen op chemische wijze. Jarenlange ervaring in combinatie met het gebruik van de meest moderne technieken staan hier aan de basis van. Naast hoogglanzen op chemische wijze kunnen wij u als dienstverlener ook helpen bij anodiseren of een mechanische voorbehandeling. Wij bedienen hiervoor meerdere spelers in diverse markten. Enkele voorbeelden zijn de automotive sector en de scheepsbouw. Hier passen wij onze vakkennis toe om de juiste hoogglanzen te verzorgen, zowel chemisch als mechanisch.

De dienstverlening van Riano Eindhoven

Riano Eindhoven beschikt over een unieke dienstverlening. Wij zijn een specialist op het gebied van aluminium veredeling en chemisch hoogglanzen. Niet enkel aluminium, maar ook koper, messing en roestvrij staal kunnen door ons behandeld worden. Onze vakmensen beschikken over een jarenlange ervaring op het gebied van anodiseren en aluminium veredeling. Naast die ervaring hebben onze specialisten door de jaren heen een enorme schat aan vakkennis opgebouw. Combineer dat met de meest moderne technieken en er ontstaat aan dienstverlening die rekening houdt met alle wensen van de klant. Door onze persoonlijke aanpak kunnen wij rekening houden met al uw wensen en deze opnemen in onze dienstverlening. Dus aarzel niet en profiteer vandaag nog van de uitmuntende service van Riano Eindhoven!