Home > Kennisbank > Chromatiseren

Chromateren / passiveren

Chromateren is een oppervlaktebehandeling waarbij een beschermende corrosielaag wordt gevormd. Deze dunne laag biedt goede bescherming tegen roest en corrosie. Daarnaast is het een goede hechting voor diverse laksoorten. Ook na het lakken biedt de laag bescherming tegen roest. Het is ook elektrisch geleidend, in tegenstelling tot anodiseerlagen die juist elektrisch isolerend zijn.

Een specialist nodig op het gebied van chromatiseren?

Als u een specialist nodig hebt op het gebied van chromatiseren, dan bent u bij Riano Eindhoven aan het juiste adres. Wij zijn niet enkel specialist in aluminium veredeling, maar ook in chromatiseren. Er zijn diverse voordelen aan het chromateren van producten. Wij vertellen u graag meer over wat chromatiseren precies is en hoe het proces in zijn werk gaat. Ook eigenschappen, mogelijkheden en toepassingen komen aan bod. Tot slot lichten wij ook graag toe wat de dienstverlening van Riano zo uniek maakt en hoe u daarvan kunt profiteren. Dankzij onze jarenlange ervaring en het gebruik van moderne technieken kunnen wij een unieke dienstverlening leveren. Schakel ons daarom vandaag nog in en wij zullen uw product nauwkeurig bewerken volgens de laatste technieken.

Wat is chromatiseren precies?

Chromatiseren is het proces waarbij chroomverbindingen door middel van elektrolyse worden neergeslagen op metalen onderdelen. Hiermee worden de onderdelen voorzien van een chromen deklaag. Deze deklaag zorgt voor een corrosiebescherming van het product en is daarnaast elektrisch geleidend. Anodiseerlagen zijn juist elektrisch isolerend. Riano Eindhoven is gespecialiseerd in chromateren als hoogwaardige eindbehandeling, maar het kan ook als hechtingslaag voor poedercoaten en lakken dienen. Wij gaan nu graag dieper in op de vraag hoe dit proces in zijn werk gaat. Met Riano als uw specialist kunt u er vanuit gaan dat het proces gedegen wordt aangevoerd en er een hoogwaardig kwalitatief product ontstaat.

Hoe gaat het proces van chromatiseren in zijn werk?

Chromateren is een oppervlaktebehandeling waarbij een beschermende corrosielaag wordt gevormd. Dit wordt ook wel de chromaatlaag of conversielaag genoemd. Deze dunne laag biedt goede bescherming tegen roest en corrosie. Daarnaast is het een goede hechting voor diverse laksoorten. Ook na het lakken biedt de laag bescherming tegen roest. Het is ook elektrisch geleidend, in tegenstelling tot anodiseerlagen die juist elektrisch isolerend zijn. Het grote voordeel van deze behandeling is dus de hoge mate van bescherming die de beschermende laag biedt. Dat zorgt ervoor dat het bewerkte oppervlak duurzamer en robuuster is. Het proces is dus aardig complex maar zorgt ervoor dat de juiste bescherming aanwezig is.

Welke mogelijkheden zijn er bij chromateren en andere diensten?

Er zijn diverse mogelijkheden in dit chemische proces. Daarnaast zijn er diverse toepassingen waarbij deze oppervlaktebehandeling tot zijn recht kan komen. Naast chromatiseren bieden wij ook andere diensten aan, zoals anodiseren of mechanische voorbehandeling. Bij anodiseren brengen wij een elektrolytische beschermlaag aan. Wij zijn dan ook specialist in aluminium veredeling, maar bewerken ook ander materiaal zoals koper, messing en roestvrij staal. Het begint allemaal met een voorbehandeling. Wij bieden een mechanische voorbehandeling en een chemische voorbehandeling aan. Daarna kan een chromatiseerlaag of anodiseerlaag worden aangebracht. Tot slot kan er nog een kleur aan toegevoegd worden als dat wenselijk is. Wij bieden diverse basiskleuren aan, zoals: blank, diverse goud tinten, titaan, zwart, blauw, oranje en rood.

Riano Eindhoven: onze service

Wij bieden u als Riano Eindhoven een unieke dienstverlening. Bij onze dienstverlening staat kwaliteit hoog in het vaandel. Ook een goede service is onderdeel van de dienstverlening die wij bieden. Met onze jarenlange ervaring gecombineerd met ons gebruik van moderne technieken kunnen wij u optimaal van dienst zijn. Korte doorlooptijden zijn hier ook essentieel in. U wilt het product natuurlijk snel in ontvangst kunnen nemen. Onze vakmensen beschikken over de juiste vakkennis om dit te realiseren. Deze vakkennis vormt een belangrijk onderdeel van de hoogwaardige dienstverlening van Riano. Daarnaast hanteren wij een persoonlijke aanpak. Wij brengen eerst uitvoerig uw wensen en behoeften in kaart alvorens wij te werk gaan. Aarzel daarom niet en profiteer vandaag nog van de dienstverlening van Riano Eindhoven!

Welke toepassingen, eigenschappen en mogelijkheden zijn er bij anodiseren in aluminium?

Bij het proces anodiseren in aluminium zijn er meerdere toepassingen, eigenschappen en mogelijkheden van belang. Als expert in anodiseren kunnen wij u hier meer over vertellen. Er bestaat bij ons ook de mogelijkheid om een product af te werken met een zogenaamde ‘open’ anodiseerlaag. Dit houdt concreet in dat wij in de laatste fase van het proces het ‘sealen’ niet uitvoeren, waardoor de anodiseerlaag open blijft. Naast regulier anodiseren heeft u bij ons ook de optie om het product maatvast te anodiseren. Dit houdt in dat het product exact dezelfde maatvoering als voor de behandeling zal hebben. Schakel ons daarom vandaag nog in als specialist in anodiseren en profiteer direct van de vele voordelen!

De unieke dienstverlening van Riano als specialist in anodiseren in aluminium

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Op dit speerpunt is onze unieke dienstverlening ingericht. Riano Eindhoven kan u als specialist in anodiseren en aluminiumveredeling van dienst zijn. Door het gebruik van moderne technieken in combinatie met jarenlange ervaring van onze specialisten maken kwaliteit een integraal onderdeel van onze dienstverlening. Door ons geavanceerde machinepark kunnen wij ook een korte doorlooptijd garanderen. Dat is wel zo prettig! Daarnaast hanteren wij ook een persoonlijke aanpak waarbij uw wensen centraal staan. Wij brengen eerst uitvoerig uw wensen in kaart voordat wij van start gaan. Als laatste speerpunt hebben wij specialisten in dienst met vakkennis. Deze vakkennis wordt continu ingezet om de dienstverlening nog verder te verbeteren. Profiteer dus van de unieke dienstverlening van Riano en laat u compleet ontzorgen!