Home > Kennisbank > Kleur anodiseren

Kleur anodiseren

Nadat het product geanodiseerd is kan er een kleur worden aangebracht. We hebben 12 basiskleuren in ons assortiment: blank, diverse tinten goud, titaan, zwart, blauw, oranje en rood. Dit proces vindt plaats in een bad met tinzout. Door wisselspanning wordt het tin toegevoegd in de poriën van de desbetreffende anodiseerlaag.

Een expert in kleur anodiseren nodig? Schakel Riano Eindhoven in!

Bent u op zoek naar een expert in kleur anodiseren? Zoek niet verder, bij Riano Eindhoven bent u aan het juiste adres voor alles op het gebied van kleur anodiseren. Naast onze specialiteit aluminium veredeling zijn wij ook specialist op het gebied van anodiseren. Ook het anodiseren van kleur is hier een belangrijk onderdeel van. Anodiseren is een specialistisch proces, waarbij langs elektrolytische weg een oxidelaag wordt aangebracht. Vervolgens is het mogelijk om deze laag een kleur te geven. Onze standaardkleuren zijn wit, diverse goud tinten, titaan, zwart, blauw, oranje en rood. Deze kleuren kunnen wij voor u aanbrengen op de anodiseerlaag. Wij gaan graag dieper in op de vraag wat het anodiseren van kleur precies is en hoe het proces in zijn werk gaat. Ook de eigenschappen, mogelijkheden en toepassingen worden uitvoerig besproken. Tot slot vertellen wij u graag meer over onze service.

Wat houdt kleur anodiseren in?

Kleur anodiseren is een proces waarbij op elektrolytische wijze een oxidelaag wordt aangebracht. Deze laag voorziet het object van een bescherming tegen corrosie. Anodiseerlagen zijn elektrisch isolerend. Nadat het product geanodiseerd is kan er een kleur worden aangebracht. Onze basiskleuren zijn blank, diverse goud tinten, titaan, zwart, blauw, oranje en rood. Maar wat houdt kleur anodiseren precies in? Door het anodiseren van kleur kan er een kleur toegevoegd worden aan de anodiseerlaag. Dit proces vindt plaats in een bad met tinzouten. Door wisselspanning wordt de tin toegevoegd in de poriën van de desbetreffende anodiseerlaag. Diverse kleuren kunnen verkregen worden afhankelijk van de variatie in tijd.

Hoe gaat het anodiseren van kleur in zijn werk?

Voordat de kleur kan worden toegevoegd aan de oxidelaag gaat er eerst een heel proces aan vooraf. Hoe gaat het anodiseren van kleur in zijn werk? Eerst dient het desbetreffende product voorbehandeld te worden. Dat kan zowel chemisch als mechanisch. Hiermee worden alle beschadigingen en eventueel verkeerd aangebracht oxidelagen verwijderd. Daarna kan het proces van anodiseren beginnen. Hierbij wordt langs elektrolytische wijze een oxidelaag aangebracht op het product. Deze oxidelaag biedt bescherming tegen beschadiging en corrosie. Daarna kan het proces van kleur anodiseren beginnnen. Door een bad in tinzouten kan er met de wisselspanning poriën toegevoegd worden aan de anodiseerlaag. Variatie in tijd zorgt vervolgens voor verschillende kleurmogelijkheden.

Wat zijn de toepassingen van het anodiseren van kleur?

Er zijn diverse toepassingen in dit chemische proces. Ook zijn er genoeg mogelijkheden waarbij dit proces tot zijn goed recht komt. Bijvoorbeeld in de machinebouw of in de industrie. Riano Eindhoven is uw totaalpartner op het gebied van anodiseren. Wij bieden een complete dienstverlening aan, van mechanische en chemische voorbehandeling tot het daadwerkelijk anodiseren en het toevoegen van kleur. Niet alleen zijn wij specialist in aluminium veredeling maar ook in chromatiseren en andere chemische processen. Aluminium, koper, messing en roestvrij staal kunnen allen door ons behandeld worden.Wij bieden de volgende basiskleuren aan: blank, diverse goud tinten, titaan, zwart, blauw, oranje en rood. Zo wordt kleur anodiseren wel heel aantrekkelijk.

De dienstverlening van Riano Eindhoven

Bij Riano Eindhoven kunt u profiteren van een bijzondere dienstverlening. Onze service heeft vier speerpunten waar wij goed op inzetten. Het eerste belangrijke onderdeel van onze dienstverlening is de hoge mate van kwaliteit die wij leveren. Dankzij de jarenlange ervaring van onze specialisten en het gebruik van de meest moderne technieken maken dat wij hoogwaardige producten kunnen leveren. Door onze ervaring kunnen wij daarnaast korte doorlooptijden garanderen. Dat is wel zo prettig als u een bepaald product snel geleverd wilt hebben. Ook onze vakmensen beschikken over een schat aan vakkennis welke zij inzetten tijdens het proces. Het vierde en laatste speerpunt is de persoonlijke aanpak die wij hanteren. Met een persoonlijke touch kunnen wij eerst uw wensen uitvoerig in kaart brengen voordat wij te werk gaan. Profiteer vandaag nog van de unieke dienstverlening van Riano Eindhoven!