Home > Kennisbank > Maatvast anodiseren

Maatvast anodiseren

Door te anodiseren kan het aluminium iets in grootte (vaak duizendsten van een millimeter) toenemen. Toch kan dit, bij heel nauwkeurige toepassingen, al de nodige problemen opleveren. Dit kunnen we voorkomen door maatvast anodiseren, een extra laagje aluminium wegetsen met exact dezelfde dikte als de uitgroei van de nieuw aan te brengen anodiseerlaag. Zo blijft de afmeting dus exact hetzelfde.

Op zoek naar een specialist op het gebied van maatvast anodiseren?

Bent u op zoek naar een specialist op het gebied van maatvast anodiseren? Dan bent u hier aan het juiste adres. Riano Eindhoven is de specialist op het gebied van anodiseren en kan u perfect helpen bij uw vraag. Wij zijn een ware specialist op het gebied van anodiseren. Jarenlange ervaring en het gebruik van geavanceerde technieken staan daar aan de basis van. Wij vertellen u graag meer over wat maatvast anodiseren precies is en hoe he proces in elkaar steekt. Daarnaast krijgt u ook informatie over de eigenschappen, mogelijkheden en toepassingen van anodiseren. Tot slot lichten wij ook graag onze service en dienstverlening toe. Zo kunt u met alle informatie op zak tot de perfecte keuze voor uw project komen.

Wat is maatvast anodiseren precies?

Anodiseren is een elektrolytisch oxydatieproces waarbij de oppervlaktelaag van het desbetreffende metaal wordt omgezet in een deklaag met beschermende, functionele of decoratieve eigenschappen. Anodiseren staat ook wel bekend als eloxeren. Echter, maatvast anodiseren is weer een stap verder. Voordat iets maatvast anodiseren genoemd kan worden dienen er aan enkele voorwaarden te worden voldaan. Hierbij worden alle producten gecontroleerd op maatvoering voordat het anodiseren proces in gang wordt gezet. Zo moet de gewenste laagdikte van de anodiseerlaag gespecificeerd worden alsook de kleur. Ook moeten er tekeningen aanwezig zijn van de opdracht zodat de beginmaat en de eindmaat nauwkeurig gemeten kan worden.

Hoe gaat maatvast anodiseren in zijn werk?

Het zogeheten maatvast anodiseren gaat heel specifiek in zijn werk. Het anodiseren van aluminium is onze core business, maar we behandelen ook andere materiaalsoorten zoals roestvrij staal, messing en koper. Al deze toepassingen kunnen wij mechanisch voor u behandelen. Dankzij onze jarenlange ervaring en moderne technieken kunnen wij het proces van anodiseren nauwkeurig uitvoeren. Anodiseren is een elektrochemische bewerking. Dit betekent dat aluminium in een chemisch bad wordt behandeld met behulp van een elektrische stroom. Dit chemische bad wordt meestal opgebouwd uit verdund zwavelzuur. Het aluminium voorwerp dat behandeld wordt, wordt met de pluspool ofwel anode van de gelijkstroom verbonden. Hier komt de naam anodiseren dan ook vandaan. Het maatvast maken van anodiseren zit hem in een nauwkeurige maat opmeten.

Welke toepassingen zijn er bij anodiseren?

Er zijn meerdere toepassingen voor het anodiseren van aluminium. Als bepaalde maten van uw product binnen een bepaalde tolerantie dienen te blijven kunt u kiezen voor de maatvast optie. Hierbij houden we tijdens het anodiseren rekening met de diverse maten van uw product. Hierdoor kunnen wij het proces nauwkeurig doorlopen. Zo kunnen wij ook uw product afwerken met een zogenaamde open anodiseerlaag, wat betekent dat we in de laatste fase van het anodiseren het sealen achterwege laten. Hierdoor blijft de porie open. Zoals eerder benoemd anodiseren we niet alleen aluminium, maar ook roestvrij staal, koper of messing bijvoorbeeld. Op die manier kunnen wij u een brede dienstverlening aanbieden en gedegen te werk gaan.

De service van Riano Eindhoven

Met Riano Eindhoven bent u verzekerd van kwaliteit en een goede service. Wij zijn een ware specialist op het gebied van anodiseren. Dit komt door de jarenlange ervaring in combinatie met de moderne technieken. Daarnaast kunnen wij ook snel leveren, wat geen onbelangrijk detail is. De doorlooptijden zijn bij ons dan ook erg kort. Daarnaast kunt u ervan uit gaan dat de werkzaamheden met hoge kwaliteit uitgevoerd worden. Kwaliteit is één van de pijlers van onze dienstverlening. Door de jaren heen hebben wij enorm veel vakkennis weten op te bouwen. Hierdoor wordt elk project met de grootst mogelijk zorg afgehandeld. Tot slot kunt u ook profiteren van onze persoonlijke aanpak. Wij brengen graag eerst al uw wensen goed in kaart alvorens wij te werk gaan. Heeft u vragen over onze dienstverlening? Neem gerust contact op, onze specialisten helpen u graag verder. Wij zijn de grootste aanbieder van anodiseren in de regio Eindhoven. Aarzel niet en profiteer van de service van Riano Eindhoven!