Home > Kennisbank > Maatvast hard anodiseren

Maatvast hard anodiseren

Maatvast hard anodiseren? Riano Eindhoven is uw totaalpartner!

Op zoek naar een specialist in maatvast hard anodiseren? Bij ons bent u aan het juiste adres. Riano Eindhoven is niet alleen specialist op het gebied van aluminiumveredeling, maar ook op het gebied van maatvast hard anodiseren. Dit komt door onze jarenlange ervaring in combinatie met het gebruik van de meest moderne technieken. Om u een goed beeld te geven lichten wij graag toe wat het precies is en hoe het proces in zijn werk gaat. Daarnaast vertellen wij u ook graag meer over de eigenschappen, toepassingen en mogelijkheden. Tot slot gaan wij dieper in op onze dienstverlening en de vele voordelen van die unieke service. Zo kunt u met alle informatie goed op zak de juiste gedegen keuze voor uw project maken!

Wat is maatvast hard anodiseren precies?

Anodiseren is een elektrolytisch oxidatieproces waarbij de laag aan de oppervlakte van het betreffende metaal wordt omgezet in een beschermende deklaag. Deze deklaag heeft een functionele, decoratieve en beschermende functie. Wanneer dit moet gebeuren op basis van vaste maten spreken we van maatvast anodiseren. De overtreffende trap van maatvast anodiseren is maatvast hard anodiseren. Bij dit proces wordt er een extra stevige deklaag aangebracht waardoor het oppervlak extra bescherming is tegen corrosie. Ook zal het materiaal een hoge krasbestendigheid kennen en een hoge elektrische isolatie. Eventueel kan er ook gekozen worden om de laag vervolgens nog te behandelen met PTFE coating om lage wrijvingsweerstanden te creëren.

Hoe gaat maatvast hard anodiseren in zijn werk?

Aluminiumveredeling is onze specialiteit, maar ook het hard anodiseren maatvast behoort tot ons uitgebreide portfolio. Niet alleen aluminium, maar ook andere materiaalsoorten als messing, koper en roestvrij staal kunnen door ons behandeld worden. Door onze jarenlange ervaring en geavanceerde technieken kunnen wij de service bieden die uw verwachtingen overtreft. Het complete proces van anodiseren wordt nauwkeurig uitgevoerd. Hard anodiseren geeft dikkere en vooral hardere lagen in vergelijking met normaal anodiseren. Ook is de kleurtint donkerder dat bij anodiseren. Daarnaast is het een wat complexer proces wat betekent dat anodiseren met een uniforme kleurstelling ook heel lastig is.

Welke eigenschappen, toepassingen en mogelijkheden zijn er bij hard anodiseren?

De eigenschappen van maatvast hard anodiseren zijn zeer specifiek. Zo is er een goede corrosiebestendigheid en hittebestendigheid. Ook is er sprake van hoge slijtagebestendigheid en oppervlaktehardheid. Tot slot beschikt de laag over goede elektro-isolerende eigenschappen. De toepassingen zijn zeer veelzijdig. Zo kan het in de elektrotechniek, kopieerindustrie, vliegtuigbouw, machinebouw, automotive en meer toegepast worden. Een hard anodiseerlaag heeft meerdere mogelijkheden. Zo is er de mogelijkheid om de laag in te kleuren. Door het hard anodiseren is er sprake van ruwheidstoename van het oppervlak. Heeft u nog meer vragen over de mogelijkheden? Informeer dan bij één van onze medewerkers. Onze experts helpen u graag verder!

Riano Eindhoven: wat kunt u verwachten van onze dienstverlening?

Riano Eindhoven verzekert u van kwaliteit en een goede service. Wij zijn een echte specialist op het gebied van bijvoorbeeld maatvast hard anodiseren. Ook chemisch hoogglanzen, mechanische voorbehandelingen en anodiseren zijn ons niet vreemd. Door onze moderne technieken en jarenlange ervaring kunt u profiteren van kwalitatieve producten. Onze vakmensen beschikken over een dermate hoge vakkennis dat zij korte doorlooptijden kunnen garanderen met behoud van kwaliteit. Tot slot hanteren wij ook een persoonlijke aanpak. Hierdoor staan uw wensen ten allen tijde centraal. Voordat wij te werk gaan brengen wij eerst uw wensen goed in kaart. Heeft u verder nog vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op. De specialisten van Riano Eindhoven beantwoorden uw vragen maar al te graag!