Home > Kennisbank > Mechanische voorbehandeling

Mechanische voorbehandeling

We beschikken over een uitstekend geoutilleerde slijp- en polijstinrichting. Om tot in het uitstere detail het door u gewenste oppervlak te realiseren, bewerken we uw producten volledig met de hand. We verwijderen eerst alle beschadigingen zodat er een goede basis ontstaat. Vervolgens borstelen we het product voor een satijn finish of polijsten we het product voor een regelmatige glans.

Zoekt u een expert op het gebied van mechanische voorbehandeling?

Bent u op zoek naar een expert op het gebied van mechanische voorbehandeling? Dan bent u bij Riano Eindhoven aan het juiste adres. Wij zijn een specialist op het gebied van aluminiumveredeling en voorbehandeling mechanisch. Daardoor kunnen wij topkwaliteit leveren en u zo goed mogelijk van dienst zijn. Dankzij onze expertise en jarenlange ervaring kunnen wij ook voorbehandelingen goed uitvoeren. Wij vertellen u graag meer over wat voorbehandeling mechanisch inhoudt en hoe het proces precies in elkaar steekt. Ook worden de mogelijkheden, eigenschappen en toepassingen toegelicht. Tot slot vertellen wij u graag meer over onze service en waarom u voor ons zou moeten kiezen als totaalpartner in aluminium veredeling en voorbehandeling.

Wat is een mechanische voorbehandeling?

Een mechanische voorbehandeling is een behandeling waarbij het oppervlak wordt ontdaan van oxidelagen. Voor de voorbehandeling op mechanisch vlak beschikken wij als Riano Eindhoven over een uitmuntend geoutilleerde slijp- en polijstinrichting. Zo kunnen wij exact tot in detail het oppervlak verkrijgen dat u wenst. Door het slijpen worden alle beschadigingen op een vakkundige manier gewijzigd. Door deze mechanische voorbehandeling ontstaat vervolgens een goede basis om het product te kunnen borstelen of polijsten. Hierdoor kan een regelmatige glans verkregen worden. Daarna is er de optie om decoratief te anodiseren. Door deze voorbehandeling ontstaat er dus een product dat klaar is om verder bewerkt te worden, zonder dat er sporen zijn van beschadigingen of oneffendheden.

Hoe gaat een mechanische voorbehandeling in zijn werk?

Het proces voor een mechanische voorbehandeling is vrij complex. Gelukkig beschikken onze vakmensen over de juiste kennis om dit in goede banen te leiden. Wij beschikken over een uitstekend geoutilleerde slijp- en polijstinrichting. Hierdoor kunnen de producten volledig handmatig bewerkt worden. Op die manier kunnen wij exact het oppervlak verkrijgen dat u voor ogen heeft. Door het slijpen kunnen we op vakkundige wijze alle beschadigingen verwijderen. Daardoor ontstaat een solide basis om het product vervolgens te kunnen borstelen voor een satijn finish, of wellicht te polijsten om een regelmatige glans te verkrijgen. Daarna is er eventueel de optie om het product te anodiseren. Het proces van voorbehandeling heeft dus als doel om het product voor te bereiden op verdere bewerking zoals anodiseren.

Welke eigenschappen en toepassingen zijn er bij voorbehandeling mechanisch?

Er zijn diverse eigenschappen en toepassingen denkbaar bij voorbehandeling mechanisch. Zo zijn er tal van mogelijkheden om aluminium oppervlakken te bewerken en voor te behandelen. Niet alleen aluminium maar ook koper, messing en roestvrij staal kunnen door ons voorbehandeld worden. Natuurlijk is aluminium veredeling onze grootste expertise, maar voorbehandeling op mechanische wijze net zo zeer. Dit komt door onze jarenlange ervaring in combinatie met de meest moderne technieken. Andere diensten die wij aanbieden zijn het anodiseren van materialen of het chemisch voorbehandelen. Spelers in diverse markten worden hier bediend. Denk aan bedrijven in de automotive sector of in de design tak. Hier kunnen wij zowel chemich als mechanisch voorbehandelen.

Riano Eindhoven: onze dienstverlening

Wij beschikken als Riano Eindhoven over een bijzondere dienstverlening. Wij zijn specialist op het gebied van aluminium veredeling en mechanische voorbehandeling. Aluminium, messing, koper en roestvrij staal kunnen allen door ons behandeld worden. De vakmannen die bij ons in dienst zijn hebben een jarenlange ervaring. Dit in combinatie met het gebruik van de meest moderne technieken maken Riano een toonaangevende speler in de markt. De vakkennis van onze werknemers wordt keer op keer ingezet om de dienstverlening verder te verbeteren. Daarnaast hanteren wij graag een persoonlijke aanpak en brengen wij eerst al uw wensen zorgvuldig in kaart alvorens wij te werk gaan. Schakel ons daarom vandaag nog in en profiteer van de voordelen van onze unieke dienstverlening.