Home > Kennisbank > PTFE coating

PTFE coating

PTFE staat voor polytetrafluorethyleen en is de meest bekende NON-stick coating. Het wordt vaak gebruikt als antiaanbaklaag in bijvoorbeeld koekenpannen. Dit hele dunne laagje is bestand tegen zowel hele lage als hele hoge temperaturen. Een ideale toepassing voor een koekenpan dus. Tevens is het bestand tegen chemische stoffen. Andere gebruikers van de coating zijn de machinebouw, farmaceutische bedrijven en de levensmiddelenindustrie.

Zoekt u een specialist op het gebied van PTFE coating?

Riano Eindhoven is een specialist op het gebied van PTFE coating. Maar wat is PTFE coating eigenlijk? PTFE staat voor polytetrafluorethyleen en is de meest bekende NON-stick coating. Het wordt vaak gebruikt als anti-aanbaklaag in bijvoorbeeld koekenpannen. Dit hele dunne laagje is bestand tegen zowel hele lage als hele hoge temperaturen. Een ideale toepassing voor een pan dus. Tevens is het bestand tegen chemische stoffen. De coating komt veel voor in keukens en de industrie. Andere gebruikers van de coating zijn de machinebouw, farmaceutische bedrijven en de levensmiddelenindustrie. Zoekt u dus een specialist op het gebied van coating? De experts van Riano helpen u graag verder.

Wat is PTFE coating precies?

Zoals eerder benoemd staat PTFE voor polytetrafluorethyleen en is het één van de meest bekende NON-stick coating. De anti-aanbaklaan in koekenpannen is een perfect voorbeeld van zo’n coating. De coating beschermt het oppervlak tegen hele hoge en hele lage temperaturen. De techniek komt vaak voor in de keuken, maar ook in de machinebouw, levensmiddelenindustrie en bij farmaceutische bedrijven. De coating is ook bestand tegen chemische stoffen en de keukenindustrie is één van de voornaamste afnemers. De coating wordt ook vaak anti-kleef coating genoemd. De coating is ook zeer praktisch in de machinebouw als poedercoaten. Dit elektrolytische proces maakt de coating extra toepasselijk.

Hoe gaat het proces tot PTFE coating in zijn werk?

PTFE coating is een complex proces met verschillende factoren. Onze vakmensen beschikken over de juiste kennis om dit proces in goede banen te leiden. Onze apparaten beschikken over een goed geoutilleerde slijp- en polijstinrichting. Dit zorgt ervoor dat de coating goed aangebracht kan worden. Door het gebruik van de apparaten kunnen wij het product exact zo coaten als u voor ogen heeft. Hierdoor wordt het product beschermd tegen hoge en lage temperaturen alsook chemische stoffen. Er ontstaat een solide basis waarna het product verder behandeld kan worden. Het is verstandig om eerst het product te laten voorbehandelen alvorens het coaten plaatsvinden. Hierdoor verdwijnen oneffendheden en kan het product makkelijker bewerkt worden.

Welke eigenschappen en mogelijkheden zijn er bij PTFE coating?

Er zijn meerdere eigenschappen van coating en ontzettend veel mogelijkheden en toepassingen. Zo kan coating ingezet worden in de keuken industrie om de producten van een beschermende coating te voorzien. Naast onze expertise in aluminium veredeling zijn wij ook specialist in coating. Hierdoor kunt u profiteren van een uitmuntende dienstverlening op het gebied van coating. Veel verschillende soorten bedrijven kunnen gebruik maken van onze dienstverlening. Niet alleen bedrijven in de keuken industrie, maar ook bijvoorbeeld bedrijven in de machinebouw of interieur kunnen profiteren van de uitmuntende dienstverlening van Riano Eindhoven.

Riano Eindhoven: onze fantastische service

Door in zee te gaan met Riano Eindhoven kunt u profiteren van een fantastische service. Dit komt omdat wij door onze jarenlange ervaring inmiddels een fantastische service kunnen leveren. Combineer dit met de meest moderne technieken en u zal zien dat het resultaat geweldig is. Wij zijn specialist op het gebied van aluminium veredeling en PTFE coating. Door onze ervaring zijn ook de doorlooptijden zeer kort. Dat is wel zo prettig voor u als klant. Onze vakmannen beschikken daarnaast over een schat aan vakkennis en kunnen deze zo inzetten dat de kwaliteit op de eerste plaats komt. Tot slot hanteren wij een persoonlijke aanpak en brengen wij eerst uitvoerig uw wensen in kaart alvorens wij te werk gaan. Profiteer vandaag nog van de geweldige dienstverlening van Riano Eindhoven!

Welke toepassingen, eigenschappen en mogelijkheden zijn er bij anodiseren in aluminium?

Bij het proces anodiseren in aluminium zijn er meerdere toepassingen, eigenschappen en mogelijkheden van belang. Als expert in anodiseren kunnen wij u hier meer over vertellen. Er bestaat bij ons ook de mogelijkheid om een product af te werken met een zogenaamde ‘open’ anodiseerlaag. Dit houdt concreet in dat wij in de laatste fase van het proces het ‘sealen’ niet uitvoeren, waardoor de anodiseerlaag open blijft. Naast regulier anodiseren heeft u bij ons ook de optie om het product maatvast te anodiseren. Dit houdt in dat het product exact dezelfde maatvoering als voor de behandeling zal hebben. Schakel ons daarom vandaag nog in als specialist in anodiseren en profiteer direct van de vele voordelen!

De unieke dienstverlening van Riano als specialist in anodiseren in aluminium

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Op dit speerpunt is onze unieke dienstverlening ingericht. Riano Eindhoven kan u als specialist in anodiseren en aluminiumveredeling van dienst zijn. Door het gebruik van moderne technieken in combinatie met jarenlange ervaring van onze specialisten maken kwaliteit een integraal onderdeel van onze dienstverlening. Door ons geavanceerde machinepark kunnen wij ook een korte doorlooptijd garanderen. Dat is wel zo prettig! Daarnaast hanteren wij ook een persoonlijke aanpak waarbij uw wensen centraal staan. Wij brengen eerst uitvoerig uw wensen in kaart voordat wij van start gaan. Als laatste speerpunt hebben wij specialisten in dienst met vakkennis. Deze vakkennis wordt continu ingezet om de dienstverlening nog verder te verbeteren. Profiteer dus van de unieke dienstverlening van Riano en laat u compleet ontzorgen!